Cum apare rasfatul si unde gresesc parintii: explicatiile unui terapeut

Cum apare rasfatul si unde gresesc parintii: explicatiile unui terapeut

Inainte de a avea propriii copii, este usor de judecat parintii care par a nu face fata situatiilor in care sunt pusi de cei mici, gandindu-va probabil ca nu va veti lasa niciodata copiii sa devina atat de rasfatati. De exemplu, daca sunteti la restaurant si a comandat un anumit desert, iar dupa ce deja ati comandat se razgandeste pentru ca a vazut ceva mai bun, nu te grabi sa anulezi comanda, lasa-l sa vada consecintele propriilor decizii.

acum 83 luni (24 May 2017)

Inainte de a avea propriii copii, este usor de judecat parintii care par a nu face fata situatiilor in care sunt pusi de cei mici, gandindu-va probabil ca nu va veti lasa niciodata copiii sa devina atat de rasfatati. Pe de-o parte urasti sa-i vezi suparati, dar, pe de alta parte, nu accepti nici ideea de a te lasa prada sentimentelor, lasand garda jos si rasfatandu-i pe cei mici. De exemplu, daca sunteti la restaurant si a comandat un anumit desert, iar dupa ce deja ati comandat se razgandeste pentru ca a vazut ceva mai bun, nu te grabi sa anulezi comanda, lasa-l sa vada consecintele propriilor decizii.

Un copil rasfatat nu este un copil care are multe jucarii, un copil rasfatat este un copil care nu este lasat sa-si asume propriile actiuni. Acest lucru este explicat de Hal Runkel, un terapeut de familie, autor al mai multor carti despre relatia dintre parinte si copil.

"Ceea ce rasfata cel mai tare copiii este faptul ca nu li se permite acestora sa se confrunte cu consecintele firesti ale greselilor lor. Asumarea responsabilitatii

"Daca va treziti copilul pentru a merge la scoala, cand a trecut de varsta la care ar trebui sa-si seteze singur alarma, acest lucru ii este extrem de daunator. Lumea nu le va permite sa depinda de noi pentru totdeauna.

Deci, atunci cand va aflati la restaurant, lasati copilul sa experimenteze dezamagirea de a comanda un anumit desert, iar apoi sa isi dea seama ca poate altul ar fi fost mai bun. Restaurantul nu va va lasa sa schimbati felurile de mancare pentru un capriciu, iar copilul trebuie sa constientizeze aceste lucruri.

Daca credeti ca sunteti prea aspri prin acest mod de educare, psihoterapeutul recomanda consultarea parintilor care au copii mai mari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro