Cum a fost scapata de judecatori o retea de medici si farmacisti construita pentru vanzarea cu forta a unui medicament

Cum a fost scapata de judecatori o retea de medici si farmacisti construita pentru vanzarea cu forta a unui medicament

Instanta de judecata a transat definitiv, pe 5 decembrie, cel mai complex dosar instrumentat vreodata de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, reducand substantial pedepsele celor 22 de medici, farmacisti si asistenti medicali pusi sub acuzare. Cei 22 de medici de familie, asistenti farmacisti si farmacisti pusi sub acuzare pentru inselaciune, fals intelectual si uz de fals au fost condamnati initial la pedepse ce totalizeaza 28 de ani si 7 luni de inchisoare cu suspendare si au fost obligati sa suporte cheltuielile de judecata, care se ridica la peste 30.000 de lei.

acum 77 luni (6 Dec 2017)

Instanta de judecata a transat definitiv, pe 5 decembrie, cel mai complex dosar instrumentat vreodata de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, reducand substantial pedepsele celor 22 de medici, farmacisti si asistenti medicali pusi sub acuzare.

Afacerea cu iz penal a pornit in 2009, cand compania de produse farmaceutice generice Labormed Pharma Group a achizitionat de la compania farmaceutica Ozone Laboratories intregul portofoliu de produse, ingloband peste 400 de branduri, printre care se numara si Ceclozone, un medicament pentru tratarea infectiilor ORL.

Ancuta Elena Tupu si Adrian Gabriel Chiriloiu, reprezentanti ai Labormed Pharma Group la Galati, au primit dispozitie de la conducerea companiei sa ia masuri urgente, indiferent de modalitatea adoptata, pentru a scapa de stocul de Ceclozone, care expira in luna agust 2010.

"Actiunile celor doi inculpati s-au derulat simultan ori separat, materializate in special datorita cunostintelor anterioare ale inculpatului Ancuta Elena Tupu printre medici si farmacisti, dar si prin efortul conjugat ori separat al acestora de a transmite hotararea lor infractionala prin determinarea si altor subiecti calificati la intocmirea si emiterea retetelor cu regim special, in lipsa beneficiarilor", a declarat procurorul Ionel Galca, fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, care s-a ocupat de instrumentarea cazului.

Sute de retete eliberate fara consultarea pacientilor

S-a ajuns la situatia ca medicii de familie sa elibereze sute de retete false, in care era prescris medicamentul Ceclozone, fara consultarea reala a pacientilor. Aceeasi medici de familie eliberau totodata retete dupa consultarea pacientilor, carora le era inmanat in cabinet medicamentul Ceclozone, facandu-se abstractie de faptul ca oamenii aveau nevoie si de alte medicamente pentru afectiunile de care sufereau. Au fos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro