Complexul iPhone sau cum tehnologia asteapta a doua venire a lui Iisus

Complexul iPhone sau cum tehnologia asteapta a doua venire a lui Iisus

Din smartphone-ul prezentat in Star Trek la iPhone a fost un pas imens soldat cu sute de produse inutile - ba chiar si Newton al Apple -, iar de la sabia laser din Star Wars la laserele care pot taia prin metal a fost un proces indelungat la capatul caruia inca nu avem fiecare o sabie de Jedi (Fane Spoitoru ar fi vrut, poate). Nu vrea card, ca il monitorizeaza banca, nevasta si firma, dar vrea sa nu il mai f*ta la cap taximetristul, care nu are rest si tanti de la non-stop care ii da o ciunga in loc de 50 de bani. Estimez - destul de optimist - ca vor functiona foarte bine realitatea augmentata a la HoloLens, inteligenta artificiala care sa te asiste, ceasurile inteligente cu autonomie mai mare de o luna si utilitate mai mare decat a unui telefon retardat, masinile autonome electrice si, mai presupus de toate, orice tehnologie care rezolva o nevoie pe care nici nu stiai ca o ai.

acum 96 luni (25 Apr 2016)

In prezent, poti crea filme in care sa incluzi aproape orice si de mult timp nu mai sunt tinuti pe loc regizorii, scenaristii si specialistii in efecte speciale. Scriu aproape tot ce le vine in minte si creeaza produse care te fascineaza si care pot genera elemente de cultura populara.

Din smartphone-ul prezentat in Star Trek la iPhone a fost un pas imens soldat cu sute de produse inutile - ba chiar si Newton al Apple -, iar de la sabia laser din Star Wars la laserele care pot taia prin metal a fost un proces indelungat la capatul caruia inca nu avem fiecare o sabie de Jedi (Fane Spoitoru ar fi vrut, poate). Nu-i nimic rau in asta, doar ca de la an la an raman prea putine motive pentru a cumpara un model nou si sunt oameni care asteapta din doi in doi ani, sau mai mult, sa investeasca in asa ceva. Acum este momentul unei noi tehnologii, inca nu este clara, care sa duca o companie la o valoare de jumatate de triliard de dolari. Google are telefonul modular Ara, telefonul Tango cu scanare a mediului, Facebook si Microsoft (si nu numai) aloca milioane de dolari pentru realitate virtuala, inteligenta artificiala si aplicatii cat mai dezirabile. Uber cauta urmatorul pachet de livrat si urmatorul client de inregistrat. Amazon vinde butoane pe care le apesi si prin care iti mai vinde lucruri.

Sau ca intr-o haita in fata careia fluturi o bucata de carne si toti membrii ei sar s-o muste. Numai ca aici nu sunt caini, ci directori executivi, futurologi, membri de board si directori de dezvoltare care semneaza cecuri, cauta urmatorul trend, cer urmatoarea jucarie care sa innebuneasca lumea si angajeaza ingineri capabili sa creeze imposibilul.

Nu este o critica, nicidecum, deoarece scriu acest articol pe un smartphone gandit de o companie din China, construit in China, care costa sub 400 de dolari (sub orice flagship Apple, Samsung, HTC, LG si chiar Huawei), ruleaza sistem de operare al americanilor si stocheaza date la viteze 4G in diverse colt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro