Circa 300 de oameni din Mexic si Maroc munceau ilegal la o companie din Dej. Cu cat a fost amendata firma

Circa 300 de oameni din Mexic si Maroc munceau ilegal la o companie din Dej. Cu cat a fost amendata firma

Muncitori nevoiti sa plece din Romania Pe 14 iunie, reprezentantii Serviciului Imigrari din Cluj anunta ca peste 250 de persoane originare din Maroc, Mexic si Paraguay au fost descoperite ca munceau la negru la o societate comerciala: "Politistii de Imigrari au depistat 253 straini, barbati si femei, care desfasurau activitati lucrative fara forme legale la o societate comerciala cu obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule.

acum 82 luni (19 Jun 2017)

Seful ITM Cluj, Daniel Pacurariu, declara ca inspectori ITM si lucratori ai Serviciului pentru Imigrari al judetului Cluj au facut, la sfarsitul lunii mai, un control la SC Fujikura Automative Romania SRL ca sa verifice respectarii dispozitiilor legale referitoare la incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei.

"In data de 30 mai, inspectorii de munca au gasit in activitate, la unitatea de productie din Dej a SC Fujikura Automative Romania SRL un numar de 259 de cetateni straini (162 marocani, 48 mexicani, 49 paraguayeni) fara avize de detasare; Precizam faptul ca numarul total al persoanelor , fara avize de detasare, primite in unitatile de productie din Dej ale SC Fujikura Automative Romania SRL, aferent perioadei februarie-iunie 2017, a fost de 291 cetateni (184 marocani, 57 mexicani, 50 paraguayeni)", afirma seful ITM Cluj, potrivit unui comunicat.

"Reprezentantii angajatorului au afirmat ca cetatenii straini au desfasurat, in principal, activitati de instruire a personalului roman (training) in domeniul de activitate al angajatorului roman, respectiv fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule (cablaje auto). In fapt, la data controlului, inspectorii de munca au constatat faptul ca cetatenii straini desfasurau activitati normale de productie, fiind inclusi in fluxurile de productie cablaje auto", adauga reprezentatii ITM Cluj.

Prin urmare, primirea la munca a cetatenilor straini fara avize de detasare e considerata si a fost sanctionata de inspectorii ITM Cluj cu o amenda contraventionala in valoare 100.000 lei, care este maximul permis de lege.

Seful ITM Cluj, Daniel Pacurariu, avertizeaza angajatorii care apeleaza la forta d emunca straina sa ia toate masurile legale ce se impun:

"Prin acest comunicat ITM Cluj doreste sa atraga atentia angajatorilor care recurg la lucratori straini detasat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro