Cinci alimente sanatoase pe care le putem consuma toamna

Cinci alimente sanatoase pe care le putem consuma toamna

Merele Poate cele mai populare fructe, merele nu ar trebui sa lipseasca din meniul niciunei persoane, deoarece au capacitatea sa suprime senzatia de foame, dar si sa asigure organismului necesarul de vitamine (B si C in mod special).

acum 115 luni (27 Sep 2014)

Merele

Poate cele mai populare fructe, merele nu ar trebui sa lipseasca din meniul niciunei persoane, deoarece au capacitatea sa suprime senzatia de foame, dar si sa asigure organismului necesarul de vitamine (B si C in mod special). Strugurii

Supranumiti si "elixirul tineretii", strugurii sunt alte fructe extrem de benefice pentru sanatate noastra. Chiar daca se considera ca ar contine multe calorii, un ciorchine de struguri poate asigura unei persoane necesarul de energie pentru o zi intraga. Mai mult decat atat, strugurii contin o substanta numita resveratrol, care declanseaza in organism producerea hormonului "adiponectina" ce are ca efect protejarea vaselor de sange. Nucile

Alte fructe care ne pot mentine sanatosi pe timpul toamnei sunt si nucile, bogate in acizi grasi omega 3. Dovlecei

O leguma de aceasta data pe care o regasim din belsug toamna este dovleacul. Indiferent daca ii prajim, coacem sau ii fierbem, dovleceii sunt plini de fibre, carbohidrati, beta-caroten si magneziu. Sfecla rosie

Tot o leguma sanatoasa pe care o putem consuma toamna este si sfecla rosie, un ajutor de nadejde in detoxifierea ficatului. Pe langa acest lucru, sfecla rosie este recunoscuta pentru faptul ca intareste sistemul imunitar si ajuta la crearea de noi globule rosii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro