Cele mai importante atractii turistice, necunoscute de public

Daca ati venit in Constanta cel putin o data, ati trecut cu siguranta pe langa o serie de obiective turistice extrem de importante, care insa nu sunt puse deloc in valoare. Vasile Canarache, fostul director al Muzeului de Arheologie si Istorie Constanta, expert al galeriilor subterane, spunea ca exista o intreaga retea de galerii subte-rane legate intre ele, prevazute cu cai de ventilatie zidite si numeroase guri de iesire.

acum 92 luni (26 Aug 2016)

Daca ati venit in Constanta cel putin o data, ati trecut cu siguranta pe langa o serie de obiective turistice extrem de importante, care insa nu sunt puse deloc in valoare. Exista aici mai multe obiective care ar putea atrage un numar foarte mare de turisti, dar care fie nu sunt puse in valoare, fie sunt pur si simplu inchise.

Interiorul Cazinoului

Cea mai reprezentativa cladire din judetul Constanta, de fapt, din aceasta parte a Romaniei, este Cazinoul din Constanta. Acesta are o istorie de 106 ani, iar in ultimii 15 este, practic, o ruina. Desi parasit, sau poate tocmai de aceea, o vizita in Cazinoul din Constanta va umple de nostalgie, tristete si, poate, revolta ca nu este reabilitat. The Telegraph publica, in luna mai a acestui an, "imagini ravasitoare in care se vede cat de lipsit de noroc a fost acest cazino abandonat din Romania". Acestea au fost rea-lizate de Roman Robroek, un fotograf olandez. "La inceput am fost uluit de frumusetea si aspec-tul impresionant al exteriorului, dar inauntru am fost socat sa vad pisici, pescarusi si o degradare avansata", a spus fotograful.

Amfiteatrul unde se luptau gladiatori

Una dintre cele mai putin cunoscute atractii de pe litoral - si una dintre cele mai interesante - este amfiteatrul roman de la subsolul hotelului Ibis. Il chema Scirtus Dacensis, era de origine ilirica si a murit in Pontus Euxin dupa ce a castigat sase victorii impotriva unor animale de temut.

"Gladiatorii se luptau si intre ei, insa cel mai frecvent se luptau cu animale extrem de puternice, cum ar fi panterele sau leii", declara pentru "Romania libera" seful sectiei Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Traian Cliante, prima data cand am scris despre acest subiect, in 2005. Au trecut de atunci aproape 12 ani, dar amfiteatrul nu este inclus in nici un circuit turistic. Vechiul Tomis, care a fost ingropat de vremuri. Este vorba despre un sistem extrem de ingenios de canale, care aveau rolul de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro