Cea mai sanatoasa hrana pentru inima. De ce se tin migdalele in apa inainte de a le consuma. Ce vitamine esentiale contin

Cea mai sanatoasa hrana pentru inima. De ce se tin migdalele in apa inainte de a le consuma. Ce vitamine esentiale contin

Sase beneficii ale migdalelor 1.Migdalele sunt o sursa importanta de fier, care ajuta la productia si cresterea numarului de celule rosii din sange. 4.Acizii grasi esentiali Omega-6, in combinatie cu continutul crescut de fibre din migdale, contribuie la suprimarea poftelor alimentare si dau senzatia de satietate.

acum 90 luni (27 Oct 2016)

Fructe uscate, cu o valoare nutritiva foarte mare, migdalele aduc numai beneficii organismului. Sunt foarte bogate in vitamina E, complexul de vitamine B (inclusiv acid folic), vitamina D si substante minerale, in special calciu, magneziu, potasiu, fier si zinc.

"Migdalele ajuta la reducerea nivelelor de colesterol rau si a trigliceridelor si cresc colesterolul bun. Totusi, aceste fructe uscate au destul de multe calorii, de aceea trebuie sa fie consumate cu moderatie.

Migdalele pot fi consumate atat la micul dejun, ca adaos la un bol de cereale sau ca gustare intre mese. Pentru a elibera enzimele sanatoase pe care le contin, se recomanda ca migdalele sa fie inmuiate in apa, timp de cateva ore, iar apoi sa fie consumate", noteaza pe blog-ul sau dr.Catalin Luca, medic internist, cu competenta in apifitoterapie.

Doar cele dulci sunt comestibile

Medicul atrage insa atentia ca exista mai multe varietati de migdale, cele mai cunoscute fiind migdalele dulci si cele amare. Migdalele amare contin o cantitate ceva mai mare de acid cianhidric, de aceea ele sunt considerate toxice; doar migdalele dulci sunt considerate comestibile, insa este bine sa fie consumate cu masura (de la 6 la 15 migdale pe zi).

Sase beneficii ale migdalelor

1.Migdalele sunt o sursa importanta de fier, care ajuta la productia si cresterea numarului de celule rosii din sange.

4.Acizii grasi esentiali Omega-6, in combinatie cu continutul crescut de fibre din migdale, contribuie la suprimarea poftelor alimentare si dau senzatia de satietate. Migdalele cresc nivelul bacteriilor benefice din aparatul digestiv, protejandu-va totodata de probleme precum balonarea, constipatia, diareea, sindromul de colon iritabil sau chiar cancerul de colon. Calciul, magneziul, cuprul si fosforul ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, iar fenilalanina este o al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro