Ce substante cancerigene se gasesc in semipreparatele cu fructe de mare
Carmin Cunoscut si sub denumirea de E120, carminul este un colorant rosu, produs de o specie de gandac, care traieste in America de Sud.
Colorantii, indulcitorii artificiali si conservantii, cunoscuti si sub denumirea de E-uri, se gasesc in multe produse procesate. Aceste substante sunt utilizate pentru a imbunatati aspectul si aroma alimentelor si pentru a le prelungi termenul de valabilitate.
Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat 21 tipuri de semipreparate din peste si fructe de mare in vederea realizarii unui studiu privind calitatea acestora. In urma cercetarii s-a descoperit ca mai mult din jumatate din semipreparatele pe baza de fructe de mare analizate au in compozitie intre 7 si 10 aditivi. Carmin
Cunoscut si sub denumirea de E120, carminul este un colorant rosu, produs de o specie de gandac, care traieste in America de Sud. Numeroase studii au aratat ca acest aditiv poate provoca astm, alergii si rinite, el fiind vinovat si pentru ca duce la hiperactivitate si deficiente de concentrare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro