Ce sa faci iarna in Dobrogea. Locuri superbe de vizitat, unice in Romania

Ce sa faci iarna in Dobrogea. Locuri superbe de vizitat, unice in Romania

Expozitia permanenta permite descoperirea diversitatii biologice prin expunerea a 46 specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de pasari si 12 specii de mamifere prezentate in diverse ipostaze si relatii ecologice. Tot aici aveti posibilitatea de a cunoaste pasarile declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel national si european, speciile disparute din spatiul deltaic si dobrogean, speciile nou patrunse in fauna deltei, dar si aspecte din viata lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare. Acvariul din Tulcea are o capacitate de stocare a apei de 150 tone si o colectie formata din 24 specii de pesti indigeni intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 specii de pesti de recif, 8 specii de nevertebrate marine si 6 specii de corali aduse din Indonezia.

acum 88 luni (17 Dec 2016)

Acvariul este un obiectiv de vizitat in orice anotimp. Acvariul din Constanta, situat pe faleza Cazinoului, chiar vizavi de edificiul-simbol al orasului, are un program de vizitare zilnic: de luni pana duminica, in orarul 9-17.

Acvariul din Tulcea este si mai spectaculos, fiind modern si imbogatit cu specii de vietuitoare din Delta Dunarii, dar si din Marea Neagra. Decorul reda cu fidelitate habitate specifice Deltei Dunarii si Complexului Lagunar Razim-Sinoie, precum si altor arii protejate de importanta nationala din Podisul Dobrogei, cum ar fi Parcul National Muntii Macinului. Expozitia permanenta permite descoperirea diversitatii biologice prin expunerea a 46 specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de pasari si 12 specii de mamifere prezentate in diverse ipostaze si relatii ecologice. Tot aici aveti posibilitatea de a cunoaste pasarile declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel national si european, speciile disparute din spatiul deltaic si dobrogean, speciile nou patrunse in fauna deltei, dar si aspecte din viata lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare.

Acvariul din Tulcea are o capacitate de stocare a apei de 150 tone si o colectie formata din 24 specii de pesti indigeni intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 specii de pesti de recif, 8 specii de nevertebrate marine si 6 specii de corali aduse din Indonezia. Acvariile cu specii de pesti si nevertebrate intalnite in recifele de corali constituie o noutate pentru Tulcea, si chiar pentru acvariile din Romania, amenajate intr-un spatiu public. Printr-un sistem de doua acvarii cilindrice, dispuse concentric, aveti posibilitatea de a experimenta, aflandu-va pentru cateva minute in mijlocul unui recif, inconjurati de pesti si corali, cu forme si culori impresionante. "Aceleasi senzatii le puteti trai si parcurgand tunelul aferent celui mai mare bazin din acvariu, insotiti de st... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro