Ce nu trebuie sa contina un iaurt. Ingrediente de evitat pe eticheta produsului

Ce nu trebuie sa contina un iaurt. Ingrediente de evitat pe eticheta produsului

Substante artificiale Este vorba despre indulcitori printre care zahar procesat, sirop de porumb bogat in fructoza, precum si indulcitori artificiali din categoria aspartamului (E 951 - indulcitor artificial), acesulfam de potasiu (E-950, edulcorant intens si potentiator de aroma) si sucraloza (un indulcitor sintetic ce creste riscul de diabet).

acum 95 luni (17 May 2016)

Iaurtul de buna calitate contine lapte si bacterii vii, respectiv Lactobacillus bulcaricus si Streptococcus thermophillus.

Potrivit Abecedarului de nutritie, semnat de medicul Nicolae Hancu, prof.univ la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, iaurtul poate fi consumat cu incredere de persoanele care au intoleranta la lactoza si prin urmare nu pot bea lapte. Un iaurt cu fructe sanatos, recomandat de Abecedarul de nutritie este cel integral sau degresat la care sa adaugam noi bucati de fucte proaspete sau congelate.. Lista lunga, primul semn de intrebare

iaurtul sanatos nu contine indulcitori, lapte praf sau agenti de ingrosare. De altfel, atrag atentia medicii nutritionisti, cu cat lista de ingediente de pe eticheta produsului este mai scurta, cu atat iaurtul este mai sanatos.

O verificare a calitatii iaurturilor din magazinele americane, facuta de FDA in septembrie 2015, la cererea Cornucopia Institute, o organizatie nonguvernamentala din SUA care sustine alimentatia organica, a aratat ca unele ingrediente nu erau trecute pe eticheta, in timp ce altele erau riscante pentru sanatate. Substante artificiale

Este vorba despre indulcitori printre care zahar procesat, sirop de porumb bogat in fructoza, precum si indulcitori artificiali din categoria aspartamului (E 951 - indulcitor artificial), acesulfam de potasiu (E-950, edulcorant intens si potentiator de aroma) si sucraloza (un indulcitor sintetic ce creste riscul de diabet).

Alta grupa de substante artificiale a fost ce a agentilor de ingrosare compusa din: caragenan (un emulgator care, consumat in cantitati mari, produce reactii alergice si probleme digestive de tipul diareei, crampelor si balonarii), guma xantan (emulgator) amidon din porumb modificat genetic, pectina si gelatina. Eeste mentionat pe eticheta multor produse ca fiind colorant "natural" FDA considera ca E 171 este sigur daca este folosit in concentratii de maximum 1% din greutatea alimentelor), arome... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro