Ce facem dupa alegeri

Vinerea trecuta, in seara zilei cand presedintele ales fusese validat de Curtea Constitutionala, cateva mii de oameni din Sibiu s-au strans in fata primariei si au cantat "Croieste-ti alta soarta", asa cum primarul lor cantase la ultima conferinta de presa dinainte de alegeri. Ea trebuie sa aprobe o reducere a numarului de parlamentari in viitor si acele modificari ale legilor electorale care sa permita sa avem in sfarsit un numar de votanti clar, sa putem asigura dreptul de vot in conditii bune tuturor celor care vor sa voteze si sa deschidem politica locala si regionala unor independenti sau liste de independenti sustinute de societatea civila, raspunzand cererii care exista la Mures si la Bucuresti. Schimbari cosmetice nu pot sa ajute la ce trebuie de fapt sa faca partidul, sa se europenizeze, sa inlature pe cei care au planuit si executat migratia politica legalizata si restrictionarea votului, dar si manipularea politica a fondurilor europene, care a durat tot anul si era direct semnata de Liviu Dragnea. Iar cand ma refer la plata celor de la Cotroceni, vreau sa spun ca ne trebuie, ca si la guvern sau la fondurile europene, sa putem plati oamenii tineri mai bine, ca sa nu ne dea doar un an din viata lor, ci mai mult, daca e sa reusim ce ne-am propus, planul de dezvoltare pe zece ani din programul lui Klaus J.

acum 113 luni (26 Nov 2014)

Vinerea trecuta, in seara zilei cand presedintele ales fusese validat de Curtea Constitutionala, cateva mii de oameni din Sibiu s-au strans in fata primariei si au cantat "Croieste-ti alta soarta", asa cum primarul lor cantase la ultima conferinta de presa dinainte de alegeri. Si daca asa m-am convins ca el este un om care merita sprijinul nostru, tot atunci am vazut ca e o categorie speciala de oameni ("tara lui Klaus"), de la taranii din Carta la enoriasii din Cisnadioara la mestesugarii din orasul vechi care il apreciaza (si l-au votat cu optezeci la suta): oameni care pretuiesc lucrul bine facut, ca si ei il practica. Cu tara ordinara, cu tara defecta, cu tara in care oamenilor le e lene sa mai puna diacritice, pun zerouri in plus la adunare, nu mai vor sa dea nici un examen sau sa aiba vreun control de calitate la ce fac, lasa masina in mijlocul drumului, stau cu orele in fata televizorului, nu fac nimic fara sa isi caute o pila si daca ar putea ar fi toti sefi. In care daca ii pui sa revada ce au facut sau sa faca din nou pana le iese bine esti considerat un tiran care sparge regula de fier ca merge si asa. Tara lucrului de mantuiala, a caprei vecinului, tara in care sapi groapa aluia mai bun in loc sa te antrenezi sa il depasesti. In tara asta de lachei, vorba lui Tolstoi, nici un om nu poate fi atins de maretie, pentru ca lacheii nu concep maretia. Si pentru asta nu trebuie sa ne lasam deraiati de toti mizerabilii. Ea trebuie sa aprobe o reducere a numarului de parlamentari in viitor si acele modificari ale legilor electorale care sa permita sa avem in sfarsit un numar de votanti clar, sa putem asigura dreptul de vot in conditii bune tuturor celor care vor sa voteze si sa deschidem politica locala si regionala unor independenti sau liste de independenti sustinute de societatea civila, raspunzand cererii care exista la Mures si la Bucuresti.

Indiferent daca guvernul Ponta cade in Parlament daca face imprudenta sa ceara vreun vot de investitura zilele... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro