Cabane de vis pentru un weekend la munte

Cabane de vis pentru un weekend la munte

In special turistii straini care ne trec pragul sunt cei mai impresionati de ce vad si spun ca s-au saturat de gresie si de faianta si vor sa vada lemnul. Sa aiba parte de ceva rustic", ne-a mai destainuit Cornelia Truetsch, cabaniera care a pus si bazele unui mic muzeu in cabana, unde a strans de la poze vechi cu cladirea si schiuri, pana la costume traditionale sasesti care au 130 de ani vechime. Cabana Plaiu Foii, bijuteria din Muntii Piatra Craiului Cabana Plaiul Foii din Zarnesti are si ea o vechime de peste 100 de ani si a fost construita pentru vanatorii din zona.

acum 77 luni (19 Nov 2017)

Daca ajungi in varful masivului Postavaru, parca ai ajuns deasupra lumii, iar daca te afli acolo e imposibil sa nu faci un mic popas la Cabana Postavaru.

Aceasta este situata la o altitudine de aproximativ 1604 metri si a fost construita in anul 1883 de membrii Asociatiei Carpatine Ardelene SKV (Siebenburgische Karpaten Verein), care o administreaza si in prezent. Acestia au cladit-o prin forte proprii, iar ulterior au extins-o, intrucat zona incepuse sa fie tot mai cautata de schiori si nu exista un alt loc de campare in zona. Pana in 1935, a continuat construirea celorlalte corpuri, iar atunci Cabana Postavaru a fost sfintita si a primit numele Julius Romer-Hutte, dupa numele primului presedinte SKV Brasov, pe care-l poarta si astazi. Cazarea costa intre 65 si 100 d elei pe noapte, iar la cabana se ajunge cu gondola din Poiana Brasov (20 de lei), dar si pe jos pe un traseu montan marcat. FOTOSimona Suciu

Incet, dar sigur, Cabana Postavaru a redevenit simbolul de altadata al Brasovului si a ramas un loc de intalnire al montaniarzilor si al schiorilor. In special turistii straini care ne trec pragul sunt cei mai impresionati de ce vad si spun ca s-au saturat de gresie si de faianta si vor sa vada lemnul. Sa aiba parte de ceva rustic", ne-a mai destainuit Cornelia Truetsch, cabaniera care a pus si bazele unui mic muzeu in cabana, unde a strans de la poze vechi cu cladirea si schiuri, pana la costume traditionale sasesti care au 130 de ani vechime.

Subiect de roman

De pe belvederea din fata cabanei ai o panorama impresionanta si vezi unele dintre cele mai inalte puncte ale Muntilor Carpati, precum si intreaga Tara a Barsei. Tot de aici poti avea parte si de un fenomen atmosferic deosebit, numit "marea alpina": norii coboara, inconjurand piscul muntelui, iar cei ce privesc au impresia ca sunt deasupra lumii. De o priveliste deosebita ai parte si de pe geamul camerelor ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro