"Azi nu beau. Maine... Dumnezeu stie". Secretele romanilor care merg la intalnirile Alcoolicilor Anonimi

Maine, Dumnezeu stie" Cu toate ca participarea la intalniri este gratuita, anonimatul este asigurat, nimeni nu te judeca, nimeni nu te obliga sa faci ceva impotriva vointei tale, grupul AA din Constanta numara doar 35 de membri, dupa patru ani de existenta. Alcoolicilor li se recomanda sa o tina sub limba de fiecare data cand au chef de baut si doar cand moneda se va topi vor mai putea sa bea - un fel simbolic de a-ti reaminti impotriva a ce lupti. Sunt pasi, asigura Victor, care, odata urmati, nu numai ca te ajuta sa-ti mentii starea de abstinenta, dar te transforma si din punct de vedere spiritual.

acum 76 luni (7 Dec 2017)

"Buna ziua, numele meu este Victor si sunt alcoolic". Multi romani consuma alcool, dar putini dependeti recunosc ca au o problema si ajung sa faca terapie, pentru a scapa de ea. Anonimatul, increderea, sinceritatea si curajul de a vorbi despre problemele tale sunt cele mai importante lucruri pentru a trece pragul grupului Alcoolicilor Anonimi (AA). Si nu putini au fost cei care au incercat, dar numai cativa au reusit sa-si invinga aceasta boala.

Victor (47 de ani) merge de doua ori pe saptamana la intalnirile AA. Face acest lucru de patru ani, de cand grupul s-a infiintat in Constanta. De doi ani si jumatate nu a mai consumat alcool deloc. Nu ai pe cine sa judeci cand tu ai fost la fel sau chiar mai rau", spun membrii AA.

Problema lui Victor cu alcoolul a inceput din tinerete, dar in jurul varstei de 40 de ani s-a agravat. A pierdut un apartament si era la un pas sa-si piarda familia din cauza bauturii. Aici a auzit pentru prima oara de existenta unui astfel de grup. Maine, Dumnezeu stie"

Cu toate ca participarea la intalniri este gratuita, anonimatul este asigurat, nimeni nu te judeca, nimeni nu te obliga sa faci ceva impotriva vointei tale, grupul AA din Constanta numara doar 35 de membri, dupa patru ani de existenta. Medicul poate doar sa te scoata din sevraj, sa-ti dea un tratament de detoxifiere", explica Victor.

Discutiile din cadrul grupului AA il ajuta sa-si mentina starea de abstinenta. Fiecare intalnire incepe cu un moment de reculegere in memoria celor care au murit din cauza dependentei. Cel care a consumat alcool de la ultima intalnire ("a cazut") nu are voie sa vorbeasca in cadrul sedintei. La implinirea a doi ani de abstinenta fiecare membru primeste o moneda cadou. Alcoolicilor li se recomanda sa o tina sub limba de fiecare data cand au chef de baut si doar cand moneda se va topi vor mai putea sa bea - un fel simbolic de a-ti reaminti impotriva a ce lu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro