Arabia Saudita a cerut intrunirea Ligii Arabe pentru Iran

"Suntem ingrijorati de stabilitatea Libanului, suntem preocupati de integritatea sa, preocupati de non-ingerinta si de Constitutia libaneza", a declarat ministrul francez, care si-a exprimat dorinta ca "Guvernul libanez sa se poata stabiliza cat mai repede posibil".

acum 13 luni (14 Nov 2017)

Arabia Saudita a cerut intrunirea de urgenta a Ligii Arabe, miercuri, pentru a se analiza interventiile militare ale Iranului in regiune.

Fostul premier libanez Saad Hariri, care si-a anuntat demisia de la Riad, ridicand suspiciuni ca ar fi fost retinut si fortat sa-si declare retragerea de la Guvern, va depune marturie despre agresiunile sponsorizate de Teheran si sustinute prin organizatia terorista libaneza Hezbollah in Siria, Irak, Yemen, Bahrein si Liban. Saad al-Hariri a declarat ca a demisionat pentru ca nu a putut apara interesele nationale, politica sa fiind de disociere de conflictul regional. Fostul premier sustine ca Libanul risca sanctiuni economice din partea tarilor arabe din cauza unor interventii in Yemen si Bahrain ale gruparii Hezbollah, sustinuta de Iran si care face parte din guvernul de coalitie condus de el. De asemenea, el a declarat ca este liber si ca se va intoarce in Liban in cateva zile, ca sa demisioneze "intr-un mod constitutional". "Suntem ingrijorati de stabilitatea Libanului, suntem preocupati de integritatea sa, preocupati de non-ingerinta si de Constitutia libaneza", a declarat ministrul francez, care si-a exprimat dorinta ca "Guvernul libanez sa se poata stabiliza cat mai repede posibil". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro