Apostolii Epocii de Aur. Analfabetii cu diplome din ceausism. Cata scoala aveau comunistii?

Cu aceeasi lucrare a obtinut si diploma de doctor, si titlul de presedinte de onoare al Academiei de Stiinte Sociale si Politice a RSR (20 februarie 1970). Tot acest indelung proces pedagogic e definitivat in 1962, cand Dascalescu se intoarce de la cursurile de trei ani ale Scolii superioare de partid de pe langa CC al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Dupa absolvirea "Scolii juridice de la Iasi", in 1950, cariera lui Bobu ia un elan spectaculos: tanarul e numit consilier juridic principal la Ministerul Justitiei, apoi procuror la Parchetul Militar Bucuresti, cu gradul de locotenent major, desi nu facuse armata, iar din 1952 - procuror la Procuratura Generala cu gradul de capitan si sef al Biroului Supraveghere Judiciara. Dupa studiile de la inceputul anilor '50, activistul va absolvi cursurile Scolii Superioare de Partid "Stefan Gheorghiu" de-abia in 1967, iar in 1977 isi va da examene de diferenta la Academia de Studii Economice pentru a-si lua licenta. De meserie sudor autogen, in anii '60, Muresan isi completeaza educatie prin absolvirea Facultatii de Istorie si a Scolii Superioare de Partid "Stefan Gheorghiu", la aproape 20 de ani de cand pusese punct studiilor sale. Dosarul de cadre, CV-ul pe rit comunist In perioada regimului comunist, orice alegere sau numire intr-o functie de conducere, indiferent de importanta acesteia, se facea numai dupa verificarea dosarului de cadre al celui care era propus pentru avansare sau, in cazurile triste, nominalizat pentru demitere sau excludere din partid. Aceasta structura era, potrivit documentului de constituire, "o instanta de ancheta (ordinara sau speciala, individuala sau colectiva) pentru cazurile grave de incalcari ale liniei politice, moralei si disciplinei de partid de catre membrii de partid obisnuiti, precum si pentru incalcarile, indiferent de natura lor, savarsite de membrii CC al PMR".

acum 91 luni (1 Oct 2016)

Din simpli cizmari, strungari sau lucratori in industria textila, cu patru-sase clase, devin membri de partid cu facultati, uneori chiar cu doctorate, aproape peste noapte. Lasau in spate imaginea de muncitori, buna la incadrarea in partid, pentru a deveni oameni educati in urma unor cursuri la fara frecventa, uneori cercetatori stiintifici. Lista completa o gasiti in cele doua volume "Apostolii Epocii de Aur", carti pe care le puteti cumpara de la chioscuri, alaturi de ziarul "Adevarul".

Cizmarul doctor cu patru clase

Nicolae Ceausescu, conducatorul suprem al PCR si al Romaniei timp de 25 de ani, corespunde modelului de comunist proletar. Nascut intr-o familie saraca, devenit cizmar de tanar, dupa primele patru clase, Ceausescu s-a orientat mai mult pe munca de "revolutionar de profesie" decat pe meseria invatata in adolescenta. Cu rare exceptii, cum sunt cele doua perioade in care a mers sa studieze la Academia Militara "Mihail Frunze" din Moscova, Ceausescu e preocupat de pregatirea sa.

Cititi si: Apostolii Epocii de Aur. In decembrie acelasi an, primul scolar al tarii a primit o diploma de Bacalaureat de la Scoala Medie Numarul 10 "Zoia Kosmodemianskaia". Se spunea ca diploma in alb fusese dinainte solicitata la Ministerul Invatamantului, condus de Stefan Balan. Chiar si asa, e demn de consemnat: Ceausescu a fost mai intai liderul Romaniei si abia apoi si-a luat Bacalaureatul.

Nu uitati: carierele si impostura nomenclaturistilor sunt adunate in cele doua volume "Apostolii Epocii de Aur". Ambele pot fi gasite la taraba, timp de o saptamana. Adica 15 lei

Academicianul

Anul urmator, in 1966, studentul Ceausescu isi prezenta deja teza de licenta: "Unele probleme ale dezvoltarii industriale in Romania in secolul al XIX-lea". Cu aceeasi lucrare a obtinut si diploma de doctor, si titlul de presedinte de onoare al Academiei de Stiinte Sociale si Politice a RSR (20 februarie 1970). In perioada 1973-1975,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro