Andrei Plesu: "Ce evaluator mai competent al guvernului incompetent ar fi fost mai potrivit decit Darius Valcov?"

Andrei Plesu:

> Scopuri "omenesti", utile pentru "noi si-ai nostri", mici aranjamente care sa-i puna la adapost de procese (si la o adica de pedepse), mici manevre - nu prea discrete - care sa-i apere pe ei, pe prietenii, pe sponsorii, pe rudele, pe sefii si pe subordonatii lor de neplaceri "meschine", cum ar fi, de pilda, anularea titlurilor de "doctor", invocarea "abuzului in serviciu" pentru mici - si firesti - gainarii de duzina, birfa rautacioasa in jurul unor fatale slabiciuni omenesti, cum ar fi promovarea la rang de ministru a unor dudui zglobii, fidele si poliglote, cu mare experienta administrativa ca secretare de scoala generala sau ca primari cu centura neagra, pendulind intre Vadim Tudor, Gigi Becali si L.Dragnea.

acum 10 luni (19 Jun 2017)

>

Scopuri "omenesti", utile pentru "noi si-ai nostri", mici aranjamente care sa-i puna la adapost de procese (si la o adica de pedepse), mici manevre - nu prea discrete - care sa-i apere pe ei, pe prietenii, pe sponsorii, pe rudele, pe sefii si pe subordonatii lor de neplaceri "meschine", cum ar fi, de pilda, anularea titlurilor de "doctor", invocarea "abuzului in serviciu" pentru mici - si firesti - gainarii de duzina, birfa rautacioasa in jurul unor fatale slabiciuni omenesti, cum ar fi promovarea la rang de ministru a unor dudui zglobii, fidele si poliglote, cu mare experienta administrativa ca secretare de scoala generala sau ca primari cu centura neagra, pendulind intre Vadim Tudor, Gigi Becali si L.Dragnea.

Ca programul generos de guvernare avea gustul unei savarine de carton era usor de anticipat. Dar putem fi inca increzatori in limitarea drastica a pragului pentru abuz in serviciu, in oarecari perspective pentru amnistieri si gratieri, iar, de curind, in reamenajarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in asa fel incit lucrarile (false) de doctorat ale unor personalitati de virf ale partidului sa nu mai fie contestate de tot soiul de rauvoitori. Ministrii de resort au limitat ("imbunatatind") atributiile CNATDCU, provocind citeva demisii "utile" (in primul rind pe aceea a dlui academician Marius Andruh, care condusese competent si onest institutia reformata salutar de fostul ministru Mircea Dumitru) si ingropind totul in cantitate (de o calitate discutabila): au aparut brusc 140 de noi membri (!), iar Consiliul General al comisiei a fost "imbogatit" cu 8 insi, oameni "de dialog", oameni de inteles... (Dl profesor Mircea Bob, de pilda, de la Cluj). Pe cei mai multi dintre ei, chiar daca reprezinta domenii de care nu sunt intru totul strain, nu-i cunosc. Boboc, absolvent de filozofie din anii `50, criticul cel mai avizat, din unghi materialist-dialectic, al filosofiei contem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro