ANALIZA Propunere legislativa: Sportul, obligatoriu la Bac

ANALIZA Propunere legislativa: Sportul, obligatoriu la Bac

Ori nu mi se pare corect sa ii dai o nota mai mica unui elev pentru ca nu poate sta in pozitia lumanarii", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Parintilor din Romania, Iulian Cristache.De aceeasi parere este si Marian Stas, specialist in Educatie, cu mentiunea ca el considera ca introducerea probei sportive la Bacalaureat ar putea sa aiba ca scop principal cresterea promovabilitatii la Bacalaureat.

acum 78 luni (22 Oct 2017)

Ambele masuri sunt prevazute intr-un proiect de lege depus de deputatul PSD Mihaela Hunca. Expertii in Educatie sustin ca elevii ar trebui sa faca mai multa miscare pentru sanatatea lor fizica si psihica, insa obligativitatea de a da aceasta proba la Bac li se pare inutila. Mai mult, ei afirma ca evaluarea ar putea reprezenta doar un prilej prin care elevii sa isi poata mari usor media de la examenul national sau doar inca un motiv de stres. Totul depinde de capacitatile sportive ale fiecarui candidat, dar si de modul in care va fi reglementata testarea (proba care se va cumula la media Bacalaureatului sau o simpla competenta).

"In mod cert, elevii ar trebui sa faca mai multa miscare atat la scoala, cat si in afara orelor de curs, iar profesorii ar trebui sa incerce sa faca aceste ore cat mai atractive. Prin aceasta nu faci decat sa ii impovarezi si mai mult pe elevi, care oricum sunt deja prea stresati in legatura cu tot ceea ce presupun examenele nationale. Plus ca unii dintre adolescenti au abilitati sau inzestrari fizice foarte diferite intre ei, ceea ce inseamna ca ar putea fi notati diferit in mod nedrept. Ori nu mi se pare corect sa ii dai o nota mai mica unui elev pentru ca nu poate sta in pozitia lumanarii", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Parintilor din Romania, Iulian Cristache.De aceeasi parere este si Marian Stas, specialist in Educatie, cu mentiunea ca el considera ca introducerea probei sportive la Bacalaureat ar putea sa aiba ca scop principal cresterea promovabilitatii la Bacalaureat. Mai mult decat atat, tot mai multi elevi incearca sa scape de aceasta ora, venind cu scutiri medicale. Decat sa fie o masura meschina prin care sa se dea note mari, astfel incat mai multi elevi sa treaca examenul de Bacalaureat", a explicat Stas.

"Pe vremea cand eram director de scoala, am prins perioada cand se dadea proba sportiva la Bacalaureat. Acesta este si motivul pentru care s-a renuntat la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro