ANALIZA Geopolitica locurilor de munca. Singura modalitate prin care tari precum Romania pot supravietui fenomenului "brain-drain"

ANALIZA Geopolitica locurilor de munca. Singura modalitate prin care tari precum Romania pot supravietui fenomenului

> Se multiplica anumite concluzii despre viata si oameni, sexul opus devine un subiect de interes nedisimulat, iar situatia ta in lume se raporteaza din ce in ce mai mult la buzunar - daca este plin, poti sa imaginezi unele lucruri, iar daca este gol, incep frustrarile si cauti vinovati, in societate sau in propria-ti familie. Cine a optat pentru munca cinstita, incepe sa caute un loc de munca mai bun, mai bine platit, cu sefi inteligenti si care stiu sa creeze o atmosfera de lucru competitiva si neaparat fair-play, in care programul de munca sa fie cat mai aproape de cerintele angajatului. Pe masura ce statele lumii au ocupat complet planeta noastra, iar teritorii noi nu au mai ramas pentru cucerit si impartit, au aparut problemele specifice, care se refereau in principiu la o ecuatie complexa, care cuprindea urmatorii termeni: unde este cel mai bun nivel de trai, in raport de locurile de munca bine platite si siguranta fizica si juridica a cetateanului; dezvoltarea motoarelor cu abur a modificat profund economia globala, conducand la constituirea unei suprematii necrutatoare a Europei si a celor doua proiectii civilizationale ale sale din America de Nord si Australia, care nu a putut fi inlaturata de celelalte continente nici macar acum, cand ne aflam in perioada de trecere spre un nou tip de economie si de psihologie umana, in raport de tehnologiile aproape sufocante care ne inconjoara. de aceea, zeci de milioane de persoane emigreaza dintr-o tara care nu poate oferi salarii bune pentru a asigura o viata mai buna celor ramasi in statul de provenienta. Dupa cum relevam mai sus, peste 2 miliarde de persoane au astazi mai putin de 22 de ani, deci sunt in fata a peste 40 de ani de munca care vor fi ceva diferit de ceea ce au avut parintii nostri - si destul de diferit de cea ce traim noi in acesti ani. Sunt inca directori de intreprinderi slab pregatiti si patroni de multe ori hapsani care mentin - si au mentinut - o atmosfera putin competitiva, in care elitele nu sunt incurajate sa performeze, in care organizarea muncii este deficitara, iar pregatirea continua a angajatilor si sefilor de departamente si birouri este "un vis prea indepartat". Sistemul de educatie este din ce in ce mai slab ca rezultate, pentru ca la baza celor 42% de analfabeti functionali pe care ii avem stau peste 47 de milioane de absente pe an in mediul preuniversitar! Daca nu vom adapta sistemul de invatamant, sistemul juridic, sistemul administrativ si sistemul de impozitare la acesti factori de schimbare, vom pierde inevitabil, pentru ca geopolitica locurilor de munca reprezinta si expresia adaptarii unei intregi natiuni la cele mai inalte standarde ale competentei si competitivitatii.

acum 89 luni (2 Dec 2016)

>

Se multiplica anumite concluzii despre viata si oameni, sexul opus devine un subiect de interes nedisimulat, iar situatia ta in lume se raporteaza din ce in ce mai mult la buzunar - daca este plin, poti sa imaginezi unele lucruri, iar daca este gol, incep frustrarile si cauti vinovati, in societate sau in propria-ti familie. apreciem oamenii de succes in primul rand relativ la patrimoniul lor, iar dupa aceea le analizam capacitatile intelectuale, morale si de caracter. Ratiunea pentru care de regula oamenii aplica mai intai criteriul patrimonial nu o discutam aici, dar concluzia pe care adolescentii o dobandesc e simpla: ai bani, esti puternic. De multe ori, de la parinti, din familie - din ce a strans, ori din ce a furat si nu a fost detectat de procurorii unei tari - sau din ceea ce obtii pe baza muncii cinstite sau ilegale.

Adolescenta este momentul in care caracterele se formeaza pentru intreaga viata, si nu este de mirare ca frustrarile financiare au facut ca in pragul ei unii tineri sa decida sa intre in bande mafiote, ajungand peste ani lideri temuti si influenti. In ultimii 30 de ani sub influenta transformarilor economice si tehnologice a scazut varsta recrutilor crimei organizate, dar mediul de baza de recrutare nu s-a schimbat prea mult: cei saraci sint primii care trec pragul legalitatii, pentru ca familiile lor nu le pot oferi suficient confort.

"Nu exista om care sa se trezeasca inainte de rasarit, 360 de zile pe an, si sa nu reuseasca sa-si imbogateasca familia".

Confortul vine in urma unor sume de bani cheltuite pentru asigurarea unui bun nivel de trai; Nu conteaza caracterul legal sau ilegal al actiunilor sale, pentru ca si in mediul criminal ce care isi pregateste si executa mai bine loviturile lasa mai putine urme dupa care poate fi prins. Cum cei mai multi oameni nu vor totusi sa isi vada afectata libertatea de miscare relativ la institutiile statului sau la diferitii interlopi, ei vor opta pentru var... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro