Ambasadorul Belgiei, la final de mandat: In Parlamentul Romaniei sa se faca politica, nu bani

Ambasadorul Belgiei, la final de mandat: In Parlamentul Romaniei sa se faca politica, nu bani

Ambasadorul Belgiei in Romania si Republica Moldova, Philippe Beke, vorbeste, in interviul acordat Mediafax, despre amploarea pe care a luat-o migratia, dar si despre administratie, unde crede ca sunt adevaratele probleme cu care se confrunta Romania. Philippe Beke mai spune ca toate initiativele de pana acum privind descentralizarea au esuat si ca Romania nu are niciun motiv pentru care sa nu poata reusi sa finalizeze acest proces.

acum 104 luni (31 Aug 2015)

Ambasadorul Belgiei in Romania si Republica Moldova, Philippe Beke, vorbeste, in interviul acordat Mediafax, despre amploarea pe care a luat-o migratia, dar si despre administratie, unde crede ca sunt adevaratele probleme cu care se confrunta Romania.

Diplomatul considera ca in administratia din Romania "este prea multa numire politica", ajungand directori "persoane care nu au o diploma si care nu sunt capabile sa ocupe astfel de functii".

Philippe Beke mai spune ca toate initiativele de pana acum privind descentralizarea au esuat si ca Romania nu are niciun motiv pentru care sa nu poata reusi sa finalizeze acest proces.

De asemenea, diplomatul considera ca este necesara elaborarea cat mai rapida a noii legislatii privind licitatiile publice, spunand ca in administratie "sunt prea multe persoane incompetente si corupte".

Totodata, el spune ca politicienii trebuie sa isi asume responsabilitatea, sa nu mai insiste pe extinderea imunitatii, iar in Parlament "sa se faca politica, si nu bani".

Philippe Beke mai crede ca Romania ar putea dezvolta si investi foarte mult in turism, prin crearea unor pachete comune cu Bulgaria si Serbia, pentru turistii care vor sa descopere manastirile din aceste tari. Asteptam sa se faca si legaturile Pitesti-Sibiu, si de ce nu, Comarnic-Brasov, Pitesti-Craiova.

Din pacate, este o problema cu administratia in aceasta tara, este prea multa numire politica, ceea ce inseamna ca nu vom putea avea niciodata o administratie de calitate. Doresc ca toti colegii mei din tarile Uniunii Europene sa vrea sa functioneze corespunzator, sa aiba dorinta de a fi in masura sa raspunda intrebarilor cetatenilor si cerintelor societatii. Inainte ca cineva sa fie numit director, trebuie sa aiba un statut, sa treaca un examen. Nu este normal sa numesti director pe cineva care nu are o diploma, care nu este capabil sa ocupe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro