Agentia Medicamentului, implicata intr-o serie de scandaluri. EXCLUSIV AUDIO

Organismul statului roman care reglementea reglementează o piaţă de cateva miliarde de euro, cea a medicamentelor, nu a fost lipsită de scandaluri in ultimii ani, dintre care unele chiar penale de amploare. Fabricile de medicamente din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Tirgu Mureş şi Timişoara asigură 8.000 de locuri de muncă şi au un rulaj de peste 150 de milioane de cutii şi exporturi in toată lumea. Jurnaliștii Digi24 au dezvăluit faptul că in 2014, nu mai puțin de 90 de companii care activează in domeniul farmaceutic au oferit medicilor și asociațiilor sanitare peste 160 de milioane de lei, fonduri folosite in special pentru participarea la diverse evenimente care aduc și punctaje in sistemul de educaţie şi formare continuă a medicilor.

acum 92 luni (23 Aug 2016)

Organismul statului roman care reglementea reglementează o piaţă de cateva miliarde de euro, cea a medicamentelor, nu a fost lipsită de scandaluri in ultimii ani, dintre care unele chiar penale de amploare.

Nu mai departe de marţi, procurorii DNA l-au reţinut pe vicepreşedintele ANMDM, Lazăr Iordache, suspectat de cumpărare de influență și prin mituirea unei persoane cu funcţie de conducere din Ministerul Sănătăţii, care ar fi trebuit să intervină pentru intervenţii asupra unor alocări bugetare. Anca Crupariu, purtătorul de cuvant al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a declarat pentru Romania Liberă că, in acest moment, atribuţiile fostului vicepreşedinte au fost preluate de dr Nicolae Fotin, preşedintele instituţiei.

.Citeşte şi: Vicepreședintele Agenției Medicamentului, reținut de procurorii DNA pentru dare de mită. După ce Romania a riscat să rămană fără Institutul Cantacuzino, singurul din ţară care poate produce vaccinuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a demis pentru scurt timp in aprilie 2014 pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, pentru "lipsă de responsabilitate şi neprofesionalism in gestionarea situaţiei vaccinului gripal", intrucat a folosit o metodă neconformă de testare a vaccinului. Institutul Cantacuzino a produs, pentru sezonul epidemic 2013-2014, 400.000 de doze de vaccin antigripal, insă acestea nu au putut fi folosite, intrucat rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar fi putut crea reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic. Pe langă arestările din lotul medicilor de la Institutul Fundeni, poliţiştii au descoperit şi o reţea de farmacii care vindea apă chioară in loc de citostatice.

Studii clinice neautorizate

Procurorii au făcut o serie de percheziții la Agenția Națională a Medicamentului, in primăvara acestui an, in dosarul in care mai mulți medi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro