2014, anul in care liderii PSD au ajuns dupa gratii

Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", pentru a-l ajuta pe acesta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului. "Astfel, in cursul anului 2011, (Morgenstern - n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

acum 112 luni (29 Dec 2014)

Sefii PSD din teritoriu, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, au ajuns dupa gratii, fiind acuzati de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de mai multe ilegalitati. Acesta a fost ridicat de la masa unei terase din Bucuresti, dus la audieri la DNA si retinut pentru 24 de ore. Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", pentru a-l ajuta pe acesta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Potrivit ordonantelor de retinere, la inceputul anului 2011, primarul Radu Mazare a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social "Henri Coanda", aprobat prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Constanta. "Astfel, in cursul anului 2011, (Morgenstern - n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Primarul Constantei a fost eliberat dupa 24 de ore, pentru ca instanta a decis ca poate fi judecat sub control judiciar. "De 10 ani de zile de cate ori sunt chemat, ma prezint si spun despre ce e vorba. Acolo nu mi s-a dat nici o citatie si am fost saltat cu mascatii pe motiv de urgenta. De atunci si pana acum au trecut 5 luni de zile si caracterul asta de urgenta nu l-am mai observat in dosar", spunea Mazare in septembrie. Nicusor Constantinescu a fost retinut, in noiembrie, in Turcia, dupa ce a stat circa sase luni in Statele Unite ale Americii, acolo unde s-a tratat de cancer. Constantinescu a stat patru luni in arest preventiv (de fapt, in spital), fiind ulterior eliberat si anchetat sub control judiciar. Tribunalul Bucuresti a dispus, in 23 iulie, arestarea lui Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediati... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro