13 obiceiuri culinare care arata ca esti roman

13 obiceiuri culinare care arata ca esti roman

Porcul este "rege" Chiar daca mananci si carne de pui destul de des, vita din cand in cand, iar miel in Duminica Pastelui, nimic nu se compara cu friptura de porc, carnatii si alte produse preparate din carne de porc, mai ales daca sunt facute in casa. Mancarea se imparte intr-una dintre cele doua categorii: de post sau de frupt Chiar daca nu esti o persoana religioasa, poate nici macar crestin ortodox, ca majoritatea populatiei tarii, cu siguranta cunosti diferenta intre alimentele de post si de frupt.

acum 108 luni (30 Apr 2015)

Paula Veselovschi se prezinta pe site-ul matadornetwork.com ca fost contabil care a plecat din Romania si a trait o vreme in Italia, apoi in Luxemburg, pentru ca din 2012 sa locuiasca in capitala Argentinei, Buenos Aires. Gustul copilariei se numeste Pufuleti

Pufuletii reprezinta un tip de gustare facuta din porumb, produsa numai in Romania. Cu toate ca aroma sa este destul de comuna si probabil nu ar impresiona un turist strain, tie iti aduce aminte de anii de scoala. Porcul este "rege"

Chiar daca mananci si carne de pui destul de des, vita din cand in cand, iar miel in Duminica Pastelui, nimic nu se compara cu friptura de porc, carnatii si alte produse preparate din carne de porc, mai ales daca sunt facute in casa. Cunosti "subtilitatile" gemului

Poti face diferenta intre cel putin patru tipuri de gem obtinute din acelasi tip de fructe, in functie de cantitatea de zahar folosita. Inca un lucru despre gem, cel de cirese amare este cel mai bun, de departe

5. Mancarea se imparte intr-una dintre cele doua categorii: de post sau de frupt

Chiar daca nu esti o persoana religioasa, poate nici macar crestin ortodox, ca majoritatea populatiei tarii, cu siguranta cunosti diferenta intre alimentele de post si de frupt. Smantana este nelipsita din frigider

Pui smantana la tocanite, o folosesti la sosuri, la placinte, o mananci cu ardei umpluti, in ciorba sau pe paine, inclusiv cu anumite deserturi. Niciun Craciun fara sarmale si cozonac

Sarbatoarea Craciunului este de neconceput fara sarmale si cozonac, un tip de pandispan cu stafide, nuci si cacao a carui preparare dureaza foarte mult timp. Ai o preferinta care nu poate fi negata pentru covrigi

Principala gustare vanduta pe strada in Romania, covrigii exista intr-o multitudine de frome, arome si texturi. Pot fi sarati sau dulci, acoperiti cu se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro